Blog 10 december 2020

Organiseer een drive-thru

Het is alweer eind 2020 en we hebben amper evenementen kunnen organiseren. Het coronavirus heeft een negatieve impact gehad op de evenementenbranche. Echter heeft het virus ook voor veel leuke creatieve oplossingen gezorgd. Waar drive-thru’s voorheen voornamelijk gelinkt werden aan fastfoodketens, hebben horecaondernemers én organisatoren deze nieuwe manier inmiddels ook omarmt. Een drive-thru show wordt zelfs gezien als hét nieuwe festival, maar waarom?

Beter iets dan niets 

Dat we tegenwoordig niet meer met iedereen op een kluitje kunnen dansen in de buitenlucht, is voor iedereen wel duidelijk. Voor festivalliefhebbers is dit dan ook een ware nachtmerrie. Gelukkig zoeken ondernemers steeds meer naar oplossingen. Dat er geen zicht op heropening van de horeca én dat het festivalseizoen in 2021 nog op zich laat wachten, zorgt ervoor dat ondernemers zelf stappen ondernemen. Middels een drive-thru kunnen ze toch nog iets van een evenement organiseren, een win-win situatie voor zowel bezoekers als de ondernemers.

Middels dit concept kan je gewoon open blijven met jouw bedrijf. Hierdoor blijf je geld binnen krijgen en kan je weer werk bieden aan medewerkers. Of je nu producten verkoopt, eten serveert, kerstpakketten uitdeelt, muziek draait of films afspeelt. Als je maar anderhalve meter afstand houdt, de drive-thru leuk indeelt en gasten tevreden houdt. Alle kleine beetjes helpen.  Een drive-thru kan je geheel naar wens organiseren. Of dit nu lopend, fietsend of met de auto is. 

Betrokkenheid creëren

Middels het GO-tickets systeem kan een drive-thru eenvoudig worden georganiseerd. Ons systeem geeft dan ook een mooi overzicht van alle verkochtte kaarten. Dit overzicht zorgt voor inzicht in alle bezoekers, waardoor je persoonlijker te werk gaan. Hierdoor creëer je een band met jouw bezoekers, iets wat vooral in deze coronatijden goed van pas komt. Hoe meer betrokken je ergens bij raakt, hoe vertrouwder het wordt en hoe vaker je er heen gaat. 

Inspiratie nodig voor een drive-thru? Lees hieronder voorbeelden!

  1. Drive-thru rondje met maaltijden: afhalen van maaltijden bij de beste restaurants in stijl
  2. Drive-thru drank afhalen: haal met de auto, benenwagen of fiets jouw bestelling af
  3. Drive-thru bioscoop: bekijk oldschool met een auto jouw favoriete films. Perfect voor een romantische date!
  4. Kerstdrukte voorkomen middels een drive-thru: nu de horeca dicht blijft tijdens kerst, zijn supermarkten al druk bezig met de voorbereidingen voor de extreme drukte. Door boodschappen te bestellen en op te halen middels een drive-thru, hoeven klanten niet in de drukte te staan én zorg je er voor dat het minder druk is in de winkel zelf.
  5. Producten ophalen middels een drive-thru: verkoop je eten (oliebollen, aardbeien) of verzorgingsproducten? Maak van het kopen een mini evenement. Laat bezoekers door winterwonderland rijden wanneer zij jouw producten kopen. Hierdoor hebben bezoekers gelijk een leuk uitje. Zie hier hoe de Plus dit het heeft gedaan.
  6. Drive-thru festival: zet verschillende soorten muziekgenres klaar en leid bezoekers er doorheen. Bekijk hier hoe Washin7 dit heeft aangepakt met een drive-thru disco. 

Nu starten

Om te starten met een drive-thru kun je gerbruik maken van het GO-tickets systeem. Start met het invullen van het aanmeldformulier. Je maakt pas kosten zodra er een bestelling wordt geplaatst. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. De software is dus makkelijk te proberen om te zien of het aansluit voor uw organisatie. Benieuwd of ons systeem jou kan helpen? Neem contact met ons op (bel: +31 (0)26-311 90 29 of mail: info@go-tickets.nl). Onze medewerkers staan je graag te woord en zoeken naar oplossingen voor de meest complexe vraagstukken.

 

 

 

 

Terug naar blog

Myrthe

Support & contentbeheer

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze