Blog 25 januari 2021

Vanaf 1 juli weer evenementen organiseren?

Ja je leest het goed. Het kabinet hoopt vanaf 1 juli grote festivals en andere evenementen met veel publiek weer door te laten gaan. Dit, nog onwerkelijke, nieuws kwam op donderdag 21 januari naar buiten. Wel zorgt dit voor veel onrust want hoe gaat dit nu te werk? Waar moet je allemaal op letten tijdens de organisatie van een evenement?

De evenementenbranche zit al bijna een jaar op slot. Dit nieuws klinkt dan ook te mooi om waar te zijn. Maar hoe moeten we in deze gekke tijd een evenement organiseren? Hieronder vind je handige en bruikbare tips om de organisatie van jouw evenement nog soepeler te laten verlopen. 

 • Doelgroep analyseren
  Weet wie jouw bezoekers zijn. Door inzicht te hebben in de doelgroep, kan je jouw online uittingen hier op laten inspelen. Daarnaast is het in tijden van corona nog meer van belang om inzichtelijk te hebben wie je wil aanspreken met jouw evenement. Waar 60plussers meer behoefte hebben aan duidelijke communicatie over de genomen coronamaatregelen, willen jongeren juist meer informatie over de artiesten en verschillende stages.

 • Samenwerkingen
  Wanneer je een meerdaags evenement organiseert is het van belang om met verschillende aspecten rekening te houden. Zorg allereerst voor overnachtingen zodat bezoekers niet heen en weer hoeven te reizen. Maak afspraken met dichtstbijzijnde hotels en moedig bezoekers aan om te overnachten in de regio. Zorg er daarnaast ook voor dat je in contact bent met ziekenhuizen en centra voor ziektebestrijding. Alleen door goed voorbereid te zijn, kan je op het moment zelf het beste handelen.

 • Locatie vaststellen
  De locatie vaststelen is erg belangrijk in tijden van corona. Werk samen met de locatie om een isolatieplan te ontwikkelen voor risicogevallen. Hou daarnaast rekening met een uitbreiding van jouw locatie. Helaas weten we nog niet voor hoeveel mensen het evenement gehouden kan worden. Zorg er dus voor dat je de ruimte altijd nog kan uitbreiden zodat de bezoekers de anderhalve meter maatregel makkelijk in acht kunnen nemen. 

 • Communiceer duidelijk
  Dit lijkt van zelf sprekend, maar wordt toch nog vaak vergeten door organisatoren wat onrust veroorzaakt. Zorg dat je een communicatieplan hebt opgesteld waarmee bezoekers geinformeerd kunnen worden. Door een plan op te stellen is het voor elke medewerker duidelijk waardoor er geen misverstanden plaatsvinden. Hierdoor kun je bezoekers ook geruststellen waneer zij iets niet vertrouwen.

 • Datum en tijd vaststellen
  Het officieel vaststellen van een datum en tijd blijft spannend aangezien niemand in de toekomst kan kijken. We hopen natuurlijk dat het COVID_19 virus zo snel mogelijk van de baan is, maar we moeten realistisch blijven. Denk daarom ook twee keer zo goed na voordat je jouw datum en tijd vast stelt. Vergelijk cijfers, neem de maatregelen en versoepelingen er van vorig jaar bij en maak keuzes. 

 • Medische basisbenodigdheden
  Geef alle bezoekers voldoende toegang tot medische basisbenodigdheden. Neem desnoods extra maatregelen om de beste hygienepraktijken te handhaven. Voorkom besmettingen op jouw evenement!

Start nu!

Wil jij beetje bij beetje starten met de organisatie van jouw evenement? Maak dan gebruik van dé oplossing waardoor jij eenvoudig tickets kan verkopen voor jouw evenement. Neem contact (bel: +31 (0)26-311 90 29 of mail: info@go-tickets.nl) met ons op of start met het invullen van het aanmeldformulier. Iedere organisator kan ons systeem gratis. Ons team denkt graag mee met de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven om timeslots / reserveringsmodule in te zetten? Ga dan naar onze overzichtelijke tarieven pagina. Je kunt de timeslots al gebruiken met het GO-tickets Lite pakket en je maakt pas kosten zodra er een reservering wordt geplaatst. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. De software is dus makkelijk te proberen om te zien of het aansluit voor uw organisatie. 

Terug naar blog

Myrthe

Support & contentbeheer

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze