Blog 15 juli 2020

Organiseer een evenement in de coronatijd!

Sinds 1 juli kunnen we eindelijk weer evenementen organiseren, het maximale aantal bezoekers is namelijk van tafel! Maar wil men wel naar een evenement nu we ons aan allerlei regels moeten houden en belangrijker nog, waar moeten we nu precies rekening mee houden? De nieuwe anderhalve meter samenleving is helaas voor de komende tijd de realiteit. Wij helpen organisatoren daarom graag om hier het beste van te maken. Lees in onderstaande blog hoe.

Wat zijn de richtlijnen nu precies?

Eén ding is duidelijk voor iedereen, er is geen maximum aantal bezoekers meer. Echter zitten hier wel allerlei haken en ogen aan. Een evenement heeft geen maximum als zij kunnen voldoen aan bepaalde regels. Zo moet er een doorstroming zijn van mensen met onderling beperkt contact, moeten bezoekers vaste zitplekken, reserveringen en gezondheidschecks hebben en moet er altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Zorg dat dit allemaal in orde is en jouw evenement kan zonder zorgen doorgaan!

Het verschil tussen binnen én buiten

Zoals hierboven ook al aangegeven, zitten er verschillende haken en ogen aan het organiseren van evenementen in de coronatijd. Zo bestaat er een groot verschil tussen indoor en outdoor events. Het aantal mensen is onbeperkt bij zowel indoor als outdoor events wanneer er een doorstroming is van mensen en er sprake is van een vaste zitplaats, reservering en gezondheidscheck. Wanneer niet gewerkt wordt met reserveringen en gezondheidschecks, mogen er bij indoor events maar maximaal 100 bezoekers worden ontvangen. Zij moeten een vaste zitplaats hebben. Bij outdoor events zijn er maximaal 250 mensen welkom zonder vaste zitplaats, reservering of gezondheidscheck. Horeca valt hier echter niet onder, die moeten zich wel aan de bovengenoemde regels houden. 

Moet ik in deze tijd wel een evenement organiseren?

Zien mensen het wel zitten om in deze tijd een evenement te bezoeken? Kan ik het evenement niet beter afzeggen? Is het allemaal wel veilig? Nou hier kunnen wij natuurlijk geen concreet antwoord op geven, wat wij wel weten is dat dit de realiteit is. We moeten hier dus op in spelen met slimme en creatieve oplossingen. Maak bijvoorbeeld gebruik van vloerstickers om extra aandacht te geven aan de anderhalve meter afstand, maak veel gebruik van desinfectiemiddelen en deel jouw locatie zo in dat er een wandelroute ontstaat. Zo kunnen mensen elkaar niet opstoppen. Zeg jouw evenement dus niet af en blijf deze organiseren, ook al is het voor minder mensen. Alle kleine beetjes helpen!

Wil jij graag een evenement organiseren? Maak dan gebruik van onze timeslots! Neem contact met ons op voor meer informatie want wij denken graag mee met de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Terug naar blog

Myrthe

Support & contentbeheer

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd

Jouw data is veilig bij ons! We zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en werken volgens GDPR richtlijnen.

Meer over onze werkwijze